קולינריה ומוזיקה

|

יום כיפור

שיר לערב חג #2

הדיי עפאים מארח את שי צברי

שי צברי רצה להיות טבח, הדיי עפאים רצה להיות זמר. כמו ב"משאלה אחת ימינה", התוכניות שלהם התהפכו. 
לקראת יום הכיפורים הפגשנו את המוזיקאי והשף לסשן של מוזיקה, בישול ושיחה. הם דיברו על חטאים, על וידויים ועל שערים שנפתחים לעולם הבא; על מוזיקה שעושים איתה ספונג'ה, והיא לא פחות "גבוהה" משירים שצועקים כאב; על תהליכי יצירה ועל תפילה כוויטמינים. מפגש מעורר תיאבון שמתחיל ביין לבן, ממשיך בסלט חיטה וענבים ומסתיים בשיר שכתב אבות ישורון, משורר חידתי וזר נצחי.

מנחה: הדיי עפאים

אורח: שי צברי

גיטרה: יוגב גלוסמן

צילום ועריכה: עידן גליקזליג

הקלטת סאונד: ניצן פרי

ניהול אמנותי: עמיחי חסון

הפקה: אייל לויט, שיר שרוני, אבישי חורי

 

פה אל פה

מילים: אבות ישורון

לחן: שי צברי

סלט חיטה וענבים לארוחה מפסקת

הדיי עפאים

בשוק:

1 כוס חיטה

1 כוס ענבים אדומים

1 כוס ענבים לבנים

15 תרמילי לוביה טרייה

1 בצל סגול קטן

4 גבעולי בצל ירוק

1 צרור פטרוזיליה

3 שיני שום

עלי נענע מופרדים מ-8 גבעולים

כף עלי קורנית (תימין)

כף עלי אזוב (זעתר)

מיץ מלימון אחד

¼ כוס שמן זית

מלח ים

פלפל שחור גרוס

 

במטבח:

שוטפים את גרעיני החיטה תחת מים זורמים ומעבירים לסיר עם 2 ליטר מים. מבשלים כ-30 דקות עד שהחיטה מבושלת אך אינה רכה מדי, אל דֶנטה ("על השן"), כפי שמכנים זאת האיטלקים. מסננים את החיטה ממי הבישול ומניחים לה להצטנן מעט.

חוצים את הענבים האדומים והירוקים ומעבירים לקערת ערבוב רחבה. חותכים את תרמילי הלוביה לפיסות באורך סנטימטר אחד ומוסיפים. קוצצים את הבצל, חותכים לפיסות את הבצל הירוק ואת הפטרוזיליה ומוסיפים גם אותם.

מועכים את השום ומוסיפים אותו אל הסלט עם עלי הקורנית והאזוב. מוסיפים את החיטה המבושלת ומתבלים במיץ הלימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים בתנועות קיפול עדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם חריץ גבינה בשלה ודבש.

 

 

 

דילוג לתוכן