אם את רוצה מתוק
שי-לי ליפא
שי-לי ליפא מכינה מוס מסקרפונה ואטריות קדאיף לראש השנה. ויש כמובן גם דבש - בשביל שנה מתוקה
קינוח מרשים וקל להכנה שאפשר להכין עד יומיים מראש. רק את פיזור אטריות הקדאיף על הקרם שומרים להגשה עצמה. כדי לקבל קרם חלק ואוורירי חשוב להוציא את גבינת המסקרפונה מהמקרר כשעה לפני ההכנה, שתהיה בטמפרטורת החדר.
חומרים ל8-10 מנות:
לקדאיף:
100 גרם אטריות קדאיף
50 גרם שקדים מולבנים, פרוסים
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר
לקרם
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות דבש
1 כף אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
מכינים את הקדאיף: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים בקערה אטריות קדאיף, שקדים, חמאה ואבקת סוכר. מפזרים בתבנית בשכבה דקה.
אופים בתנור החם כ-20 דקות, תוך כדי בחישה מפעם לפעם, עד שהאטריות והשקדים זהובים. מצננים היטב. ניתן לשמור בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים.
מכינים את הקרם: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, דבש, אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת רכה. מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כ-1/2 דקה, עד לקבלת קרם חלק.
יוצקים את הקרם לכוסות אישיות. ניתן לשמור מכוסה בניילון נצמד במקרר עד יומיים.
מגישים: מפזרים אטריות קדאיף על הקרם ומגישים מיד.